Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Γιώργος Παρασκευάς: Ημ. Γέννησης: 19/09/1975

Από μικρός λάτρης του χορού, η disco και το breakdance ήταν τα είδη τα οποία στιγμάτισαν την ζωή του. Από την εφηβεία και έπειτα, εργάστηκε επαγγελματικά ως free style dancer μέχρι που το 2002 μυήθηκε στους latin και ballroom χορούς, τα οποία  και  ξεκίνησε να διδάσκει το 2004 στη Σχολή χορού «Paso libre». Τρία χρόνια αργότερα,  το αργεντίνικο τάνγκο ήταν αυτό που τον στιγμάτισε και τον κέρδισε ολοκληρωτικά, αποτελώντας την αποκλειστική χορευτική ενασχόλησή του μέχρι και σήμερα . Ξεκίνησε να διδάσκεται από δασκάλους της Αθήνας και στη συνέχεια είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει στην Αργεντινή σεμινάρια ιδιαίτερα και ομαδικά  από καταξιωμένους δασκάλους. Ακολούθησαν σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ η επιμόρφωσή του  συνεχίζεται έως και σήμερα. Ορισμένα ονόματα δασκάλων από τους οποίους διδάχθηκε είναι: Naveira, Palmaceta, Chicho, Arce, Gaston, Achaval, Nacucio, Auhenia, Oscar Casas, Silvio la via,κ.α….


Από το 2009 έως το 2012 δίδασκε στο «Tango Bar», ενώ τώρα παραδίδει μαθήματα στο «Tango Studio», του οποίου είναι βασικός ιδρυτής. Μέσω του συλλόγου διδάσκει επίσεις στις σχολές χορού Danza Fuerte, Viva Dance και Step Up. Έχει συνεργαστεί με διάφορους συλλόγους σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, παραδίδοντας σεμινάρια στα μέλη αυτών, ενώ παράλληλα έχει οργανώσει και συνδιοργανώσει σημαντικά happenings στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως milongas στα πάρκα της μουσικής και στο Θέατρο Κήπου με χορηγό το Δήμο Θεσσαλονίκης, εβδομαδιαίες milongas χειμερινές και καλοκαιρινές, το Tango con Tres festival,το  North Greece Tango Marathon καθώς και διήμερες εκδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού.


Με τη ντάμα του Ζωή Πεταλά, έχει κοινή πορεία από το 2008 και έπειτα, τόσο στην παρακολούθηση μαθημάτων, όσο και στη διδασκαλία και τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Παράλληλα,  έχουν κερδίσει μαζί τρεις φορές το χρυσό μετάλλιο σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, ενώ έχουν συμμετάσχει και χορέψει σε επιδείξεις, shows καθώς και σε festival, ως καλεσμένοι. Η  χορευτική τους πορεία συνεχίζει ως σήμερα, με την ίδια αγάπη για το tango, προσπαθώντας να μεταδώσουν το πάθος τους γι’ αυτό το είδος χορού….

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

  • Tango Studio

    Βαλαωρίτου 20 - Θεσσαλονίκη